In Skellefteå is er vanavond de vierde voorronde van Melodifestivalen 2017. Het is tevens de laatste voorronde van deze reeks. Al lang kijkt men uit naar deze voorronde, want Loreen maakt haar opwachting. De winnares uit Bakoe in 2012 doet vanavond mee met “Statements” en is al maandenlang favoriet. Ook enkele voormalige finalisten uit Melodifestivalen doen mee, zoals Sara Varga, Wiktoria en Jon Henrik Fjällgren. Les Gordons wonnen in augustus dan weer een wildcard.

Vierde voorronde Melodifestivalen 2017
01. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)
02. Alice – Running with Lions
03. Les Gordons – Bound to Fall
04. Wiktoria – As I Lay Me Down
05. Axel Schylström – När ingen ser
06. Sara Varga & Juha Mulari – Du får inte ändra på mig
07. Loreen – Statements

[UPDATE 21:06] Er zijn twee afvallers in Skellefteå. Les Gordons en Sara Varga & Juha Mulari eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats. Ze haalden onvoldoende stemmen met hun inzending. Dadelijk valt er nog één iemand af, gaan er twee kandidaten naar de herkansingsronde en twee naar de finale.

De nummers één en twee gaan naar de finale, terwijl de derde en vierde in de ranking vanavond naar de herkansingsronde gaan. De rest is uitgeschakeld. Het is 100 % televoting vanavond. De show start om 20:00 op SVT1 en SVT World. De show is wereldwijd online te zien via SVT Play. Clara Henry, David Lindgren en Hasse Andersson presenteren de shows. Zweden doet op 9 mei aan de eerste halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.