Vanavond is er de finale van Krajowe Eliminacje (vrij vertaald: nationale kwalificatie) in Polen. Vanuit de gebouwen van TVP komt de finale met tien kandidaten. Die finale had eigenlijk vorige week al moeten plaatsvinden, maar de omroep besloot om de deadline (en dus ook de finale) te verlaten. Het zijn de kijkers die samen met een vakjury bepalen wie er namens Polen naar het Eurovisie Songfestival 2017 gaat. Onder de kandidaten één oud bekende: Martin Fitch. In 2010 deed hij nog onder zijn eigen naam Marcin Mroziński mee in Oslo, maar wist hij geen finale te halen.

Finale Krajowe Eliminacje 2017
01. Martin Fitch – Fight for us
02. Lanberry – Only human
03. Isabell Otrębus-Larsson – Voiceless
04. Paulla – Chcę tam z tobą być
05. Olaf Bressa – You look good
06. Kasia Moś – Flashlight
07. Aneta Sablik – Ulalala
08. Rafał Brzozowski – Sky over Europe
09. Carmell – Faces
10. Agata Nizińska – Reason

De finale van Krajowe Eliminacje start om 20:30 en is te volgen via TVP1 en TVP Polonia. Artur Orzech is de presentator van dienst. Polen is één van de deelnemende landen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.