Vanavond is er in Jyske Bank Boxen in Herning de finale van Melodi Grand Prix 2017. Vijftig jaar na de eerste editie van de nationale selectie kiezen de Denen een nieuwe inzending voor het festival. Tien artiesten doen vanavond mee aan de uitzending, die in twee ronden zal verlopen. In de eerste ronden treden de tien kandidaten aan en op basis van televoting en stemmen van een vijfkoppig panel gaat de top 3 naar de superfinale. Daar stemmen de kijkers en het panel nog eens opnieuw en aan het einde van de show kennen we de Deense inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev.

Finale Melodi Grand Prix 2017
01. Ida Una – One
02. Thomas Ring – Vesterbro
03. Rikke Skytte – Color My World
04. Anja Nissen – Where I Am
05. Calling Mercury – Big Little Lies
06. Anthony – Smoke In My Eyes
07. René Machon – Warriors
08. Sada Vidoo – Northern Lights
09. Jeanette Bonde – Hurricane
10. Johanna Beijbom – A.S.A.P.

[UPDATE 21:27] Denemarken heeft drie superfinalisten in Melodi Grand Prix. Deze zijn:

Anja Nissen – Where I Am
Ida Una – One
Johanna Beijbom – A.S.A.P.

Het panel bestaat uit vijf diehard fans van het Eurovisie Songfestival. De kijkers kunnen stemmen door middel van te bellen, sms’en en stemmen in een app. De finale van 120 minuten start om 20:00 en is te volgen via DR1. Annette Heick en Johannes Nymark (Lighthouse X, 2016) presenteren de show. Denemarken komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.