Vanavond is er in Zürich de nationale finale van Zwitserland voor het Eurovisie Songfestival. De organiserende omroepen hebben het voor 2017 anders aangepakt. Zo zochten ze nu samen naar de finalisten in plaats van elk apart te zoeken. Uiteindelijk treden er vanavond zes kandidaten aan tijdens de finale van Die Entscheidungsshow. Het is enkel de Zwitserse kijker die zal bepalen wie er namens het land in de bergen naar het Eurovisie Songfestival 2017 gaat. De omroep hoopt met de vernieuwde selectie geen derde laatste plaats op rij in de halve finale te moeten slikken in 2017.

Finale ESC 2017 – Die Entscheidungsshow
01. Nadya – The Fire In The Sky
02. Ginta Biku – Cet Air Là
03. Michèle – Two Faces
04. Freschta – Gold
05. Shana Pearson – Exodus
06. Timebelle – Apollo

De finale start om 20:05 en is live te volgen via SRF Zwei, RTS Deux en RSI La 2. Sven Epiney presenteert de show van een dik anderhalf uur. Rond 21:45 kennen we de nieuwe Zwitserse inzending. Zwitserland zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 11 mei 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.