Vanavond kennen we alle inzendingen van het Eurovisie Songfestival 2017. Het is Armenië dat als laatste zijn nummer voor Kiev zal voorstellen. Het land begon gek genoeg als eerste – in oktober van vorig jaar – met zijn voorronde. Artsvik Harutyunyan won de nationale selectie en er werd voor haar het nummer “Fly with Me” geschreven. Het zal een nummer worden met traditionele geluiden. De muziek is geschreven door Lilith Navasardyan en Levon Navasardyan, terwijl de tekst afkomstig is van Avet Barseghyan en David Tserunyan. Quasi hetzelfde team zat ook achter “LoveWave”.
De presentatie zal gebeuren na het avondjournaal op het eerste net van de Armeense TV. Het kan het live volgen vanaf 18:40. Meteen daarna komt het nummer ook online. Armenië is één van de achttien landen uit de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei.
Midden oktober 2015 werd aangekondigd dat Iveta Mukuchyan de Armeense kleuren mocht vertegenwoordigen in Stockholm. Een kleine vijf maanden later werd haar nummer ook gepresenteerd: “LoveWave”. Zonder al te veel problemen geraakt ze in de finale. Daar eindigde ze zevende met 243 punten. De Belgische jury gaf geen punten aan Iveta, terwijl de kijkers haar zeven punten gaven. In totaal kreeg ze 134 punten vanuit de televoting en 115 punten van de verschillende jury’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws