De Azerbeidzjaans inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 is naar buiten gekomen. Zangeres Diana Hajiyeva, die naar Kiev trekt als Dihaj, zal voor de Azerbeidzjanen het nummer “Skeletons” brengen. Het is de tiende inzending die Azerbeidzjan zal brengen op het Eurovisie Songfestival. Het nummer is geschreven door Isa Melikov en Sandra Bjurman. Het is voor de tweede keer dat een Azerbeidzjaanse inzending mede is geschreven door een landgenoot. De Zweedse Bjurman schreef al meerder inzendingen voor het land, waaronder het winnende “Running Scared”.
Net zoals Blanche komt Dihaj uit in de eerste helft van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei. Beide landen worden nu al getipt voor een plaats in de finale.

Azerbeidzjan koos in 2016 wederom haar inzending volledig intern. De omroep ging voor één van de finalisten van The Voice of Azerbaijan: Samra. In Stockholm bracht ze het nummer “Miracle”. Dankzij een zesde plek in de halve finale mocht ze ook aantreden in de finale. Azerbeidzjan haalde daar een zeventiende plaats en 117 punten binnen: 73 punten van de kijkers, 44 punten van de vakjury’s. Zowel de Belgische kijker als de jury waren niet overtuigd en gaven haar geen punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws