“City Lights”, zo heet de Belgische bijdrage aan het komende Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne. Op dit moment is alles in een stroomversnelling geraakt. Sinds 22 uur vanavond heeft de RTBF zelf een fragment van de inzending online gezet en om 23:00 kwam het nummer online op verschillende streamingsites zoals Spotify en Deezer. Gisterenavond publiceerde de RTBF al de titel van het nummer: “City Lights” en een kort fragment.

Ellie Delvaux (geboren op 10 juni 1999 in Brussel) raakte bekend aan het begin van vorig jaar, als ze deelneemt aan The Voice Belgique. De competitie is een kweekvijver van Belgische kandidaten van het Eurovisie Songfestival. Roberto Bellarosa (2013), Axel Hirsoux (2014) en Loïc Nottet (2015) begonnen allemaal bij de Waalse versie van The Voice. Ook Laura Tesoro (2016) deed mee aan The Voice, maar dan aan Vlaamse kant.

De grote publieke première gebeurde vanochtend op de radiozenders in Vlaanderen en Wallonië. Om 7:12 speelde MNM het nummer voor het eerst en Radio 2 volgde om 7:20. Ook Vivacité speelde rond deze tijd het nummer. De Vlaamse radiozender Qmusic had een nieuwe primeur om 7:30. Wie afstemde op het tv-kanaal van de zender, kon de videoclip van “City Lights” bewonderen. De grote première volgde om 11:30 via het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival.

Peter Van De Veire trekt binnenkort naar Kiev als commentator. “Een bijzondere stem. Je bent ervoor of je bent ertegen. Het is niet het klassieke uithaal, ballad Songfestivalnummer, maar volgens mij gaat het goed scoren. Ik heb even gekeken naar de bookmakers en we staan al op nummer drie. Dat is echt een heel goed teken.” zegt hij bij VRT Nieuws (artikel Dominique Fiers). De Vlaamse kranten pakken ook uit met het nieuws.

“City Lights” is geschreven door Pierre Dumoulin. De videoclip van het nummer werd opgenomen in het Flageygebouw in Brussel. Simon Vanrie en Brice VDH stonden in voor de videoclip en er werd met zo’n vijftien mensen gewerkt aan de productie en opnames. Het eerstvolgende optreden van Blanche is op het preview-event in van de London Eurovision Party op 2 april.

Lyrics “City Lights”

All alone in the danger zone
Are you ready to take my hand?
All alone in the flame of doubt
Are we going to lose it all?

I could never leave you and the city lights
I could never beat the storm in your eyes
The storm in your bright eyes

All alone in the danger zone
Are you ready to take my hand?
All alone in the flame of doubt
Are we going to lose it all?

Looking between the space and the city lights
All we are is in the stars in your eyes
The stars in your dark eyes

All alone in the danger zone
Are you ready to take my hand?
All alone in the flame of doubt
Are we going to lose it all?

Let’s put some light into our lives
But keep the storm that’s in your eyes
Let’s put some light into our lives

All alone in the danger zone
Are you ready to take my hand?
All alone in the flame of doubt
Are we going to lose it all?

All alone in the danger zone
Are you ready to take my hand?
All alone in the flame of doubt
Are we going to lose it all?

To lose it all
To lose it all

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.