In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Armenië.

Armenië is een relatief nieuwe natie op het Eurovisie Songfestival en vierde vorig jaar zijn tiende deelname. Toch heeft het al een heel wat goede resultaten gehaald. Van de tien keer eindigde het land zeven keer in de top 10 en moest het maar één keer de finale missen. De vierde plek van Sirusho in 2008 en Aram MP3 in 2014 blijft de beste notering. Dit jaar zal Artsvik een poging ondernemen om beter te doen. Ze gaat met “Fly With Me” naar het Eurovisie Songfestival 2017.

Artsvik Harutyunyan is geboren op 21 oktober 1984 in het Armeense Kapan. Vijf jaar na haar geboorte verhuist het gezin naar Moskou. Als ze in de bioscoop de titelsong hoort van The Bodyguard, is ze helemaal verkocht aan de muziek. Van toen is ze bezig met muziek. Ze besloot na haar middelbare studies om logopedist te worden. Daarbij kon ze haar passie voor muziek nog beter beoefenen. Het is in 2013 dat ze in de finale van The Voice Of Armenia net niet de winst binnenhaalde. Ze einidgde tweede met het nummer waar het allemaal mee begon: “I Will Always Love You”.

Niet veel later waagt ze haar kans in de Russische versie van The Voice. Ze overleefde haar auditie, maar de volgende ronde wist ze niet te overleven. Ze blijft in Rusland vertoeven. In 2014 volgde haar eerste single “Why” en er volgde de afgelopen jaren nog enkele. Het laatste solo concert van de zangeres dateert al wel van mei 2016, toen ze mocht optreden op het Kremlin. Aan het begin van vorige zomer contacteert ARMTV haar met de vraag om mee te doen aan Depi Evratesil.

Na jaren van interne keuzes koos ARMTV ervoor om toch nog eens een nationale finale te houden voor 2017. Het zou een lange zoektocht worden onder de noemer Depi Evratesil. Op kerstavond vorig jaar won Artsvik de nationale finale. Echter had ze nog geen nummer. Dat werd intern gekozen door de omroep. De maanden gingen vlotjes voorbij en als laatste inzending voor Kiev, op 18 maart, kwam het nummer “Fly With Me” naar buiten.

In Kiev zal Artsvik moeten aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op dinsdag 9 mei. Armenië zal aantreden als zestiende in de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.