In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. EΓ©n van de landen is Bulgarije.

Twaalf jaar geleden, toen het festival ook in Kiev werd gehouden, maakte Bulgarije zijn eerste opwachting op het Eurovisie Songfestival. Een kleurloos debuut en zo kan het parcours van het land op het festival genoemd worden. Twee keer piekte het land wel met een vijfde plek in 2007 en de vierde plek van vorig jaar met “If Love Was A Crime” van Poli Genova. Dit jaar neemt Kristian Kostov de honneurs waar. Dat gaat hij doen met het nummer “Beautiful Mess”.

Kristian Kostov is geboren op 15 maart 2000. Daarmee is hij de jongste artiest van dit Eurovisie Songfestival. Zij groeide op in zijn geboortestad Moskou, samen met zijn Bulgaarse vader en Kazakse moeder. In 2014 doet hij mee aan de Russische versie van The Voice Kids. Het is voormalig Songfestivalwinnaar Dima Bilan die hem coacht tot in de finale. Hij won niet. Een jaar later doet hij in het land van zijn vader mee aan X Factor. Hetzelfde verhaal als in de Russische wedstrijd: hij haalde de finale, maar kon daar niet winnen. Sindsdien is hij wel razend populair in Bulgarije.

Enkele maanden na zijn passage in X Factor is het Virginia Records die hem een platencontract laat tekenen voor enkele singles en een eerste album. Dat album is nog niet uitgekomen. Wel brengt hij zijn eerste single “Ne si za men” uit. Die versie vertaalt hij ook naar het Engels. Hij mag ook meezingen op “Vdigam Level” van Pavell & Venci Venc’, een lokaal bekend duo. Het was een grote hit in Bulgarije.

De geruchten dat Kostov namens Bulgarije naar Kiev zou mogen, ontstonden al vroeg. Omroep BNT zweeg in alle talen. Het was pas op 13 maart, de dag van de deadline, dat Kristian Kostov werd aangekondigd als Bulgaarse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Het werd in de ochtend bekendgemaakt en in de namiddag volgde ook zijn inzending voor Kiev: “Beautiful Mess”.

In Kiev zal Kristian Kostov moeten aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op donderdag 11 mei. Bulgarije zal aantreden als vijftiende in de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.