In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Cyprus.

Cyprus debuteerde sterk in 1981 met een zesde positie. Ook het jaar daarna haalde het met een vijfde plek een mooi resultaat. Daarna kabbelde het land wat verder op het Eurovisie Songfestival. Naast 1982 werd er ook in 1997 en 2004 een vijfde plek bereikt, wat het beste resultaat is voor het land. In 2014 bleef het land een jaar weg, maar in 2015 en 2016 stonden ze telkens wel in de finale. Lukt het Hovig in 2017 ook? Hij brengt de inzending “Gravity” in Kiev.

Op 3 januari 1989 zag Hovig Demirjian het levenslicht in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. Hij werd geboren in een gezin met Cypriotischen Armeense roots. Als kind komt hij voor het eerst in contact met muziek als hij op zijn 6 jaar gitaar leerde spelen. Hij ging als tiener naar het conservatorium. Na zijn humaniora wilde hij marketing gaan studeren, maar hij merkte dat zijn hart bij de muziek ligt. Hij breekt door in 2009 als hij meedoet aan de Griekse X Factor. Hij haalde de liveshows. Nadien keerde hij terug naar Cyprus en nam hij verschillende single en videoclips op.

Op 7 februari 2010 deed hij mee aan de nationale finale om Cyprus te vertegenwoordigen in Oslo. Met “Goodbye” eindigde hij derde. Daarna kreeg hij heel wat kansen. Ze mocht hij optreden in het grootste stadion van het land en won hij Dancing For You op de zender Mega TV. Eind 2014 deed hij mee aan de audities van Eurovision Song Project. Ook daar haalde hij de finale van de competitie en met “Stone In A River” eindigde hij vierde.

De openbare omroep CyBC kondigde op 21 oktober van vorig jaar aan dat Demirjian zijn land van geboorte zou gaan vertegenwoordigen in Kiev. Daarmee was Cyprus als eerste met zijn bekendmaking. Hij kreeg vooraf al promotie door op te mogen treden in de Armeense nationale finale op kerstavond. De bekende Zweedse producer Thomas G:Son schreef voor Hovig het nummer “Gravity”. De titel werd op speelse wijze bekendgemaakt en op 1 maart werd het nummer naar buiten gebracht, net zoals de bijhorende videoclip.

In Kiev zal Hovig moeten aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op dinsdag 9 mei. Cyprus zal aantreden als vijftiende in de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.