In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Frankrijk.

Frankrijk was in 1956 één van de zeven stichtende landen van het Eurovisie Songfestival. Bijna jaarlijks was het land van de partij. Enkel in 1974 (toen de president een week voor de show overleed) en in 1982 (wegens ‘gebrek aan kwaliteit’ op het festival) was Frankrijk er niet bij. Het land won vijf keer: in 1958, 1960, 1962, 1969 en 1977. De laatste overwinning is dus al veertig jaar geleden. Zorgt Alma in Kiev voor een zesde overwinning? Ze doet mee aan de finale met “Requiem”.

De 28-jarige Alexandra Maquet, geboren op 27 september 1988 in de Franse grootstad Lyon als eerste kind van drie, was al van kleins af aan bezig met muziek. Als kind kreeg ze de kans om veel te reizen met haar ouders naar alle uithoeken van de wereld. Na haar studies economie verhuisde Alexandra naar Milaan voor een jaar. Na dat avontuur ging ze zich definitief zetelen in Parijs. Ze begint met een kanaal op YouTube en upload covers en eigen creaties. In 2013 mocht ze met “Entre Nous” haar tv-debuut maken op France 3. Ze wist meteen Céline Dion te ontroeren.

Eind 2015 leerde ze in Parijs de componist en tekstschrijver Nazim Khaled kennen. Hij was op dat moment bezig met Amir aan “J’ai cherché”. Ze kon meteen een platencontract tekenen bij Warner Music France. Ze nam de artiestennaam Alma aan in de zomer van vorig jaar bracht ze haar eerste single uit: “La chute est lente”. Ze begon ook aan haar album en daar had ze de tijd voor, want haar debuut bracht weinig teweeg in Frankrijk.

De Franse omroep lanceerde een oproep aan artiesten om zich met het geschikte nummer aan te melden om het land te vertegenwoordigen in Kiev. Ook Alma had dit gehoord en schreef zich in. Midden januari brengt ze “Requiem” uit en sinds dan gingen de geruchten dat zij de Franse kandidaat voor Kiev zou zijn. Op 9 februari werd uit het niets bevestigd dat inderdaad Alma het land zou gaan vertegenwoordigen met “Requiem”. Later werd een herwerkte versie met deels Engels refrein uitgebracht.

In Kiev zal Alma rechtstreeks aantreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op zaterdag 13 mei. Frankrijk zal wel stemmen tijdens de tweede halve finale op 11 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.