Julia Samoylova is nog steeds een kandidaat op het Eurovisie Songfestival 2017. Vorige week legde de Oekraïense veiligheidsdienst haar een inreisverbod op, maar ze staat tot op heden nog wel gewoon op de deelnemerslijst.

De topvrouw van de EBU, Ingrid Deltenre, reageert: “Het gedrag van Oekraïne is onacceptabel. Ik vind het spijtig dat men dit festival gebruikt voor politieke spelletjes. Eurovisie is er om iedereen samen te brengen en niet om provocaties uit te lokken.”

Ze gaat verder: “We zijn in overleg met de eerste minister en de president van het land. Enkel deze twee mannen kunnen ervoor zorgen dat de ban al dan niet tijdelijk ongedaan kan worden of uitgesteld.” Blick, die het artikel publiceerde, spreekt ook van een tijdelijke ban voor Oekraïne. Dit is echter niet gezegd door de topvrouw zelf. “Eventuele sancties bekijken we pas na mei” zegt Jon Ola Sand, de executive supervisor van het festival.

Verwachting is dat er volgende week meer duidelijkheid zal komen. We verwachten dan de startvolgorde van de twee halve finales. Rusland zou moeten deelnemen in de tweede halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.