Na een lange reeks van uitzendingen en circa achttien uur aan beeldmateriaal later is het vanavond tijd voor de Litouwse finale voor Kiev. Ongeveer vijftig kandidaten begonnen aan de voorrondes in januari en vanavond zijn de beste zeven aan zet in de nationale finale. Die zal voor de gelegenheid live worden uitgezonden vanuit de Švyturio Arena in Klaipeda. Gytis Ivanauskas kreeg voor de finale een wildcard. Als Lolita Zero viel hij af in een voorronde, maar hij/zij won een wildcard. Eén van de favorieten is Aistė Pilvelytė. Zij brengt een nummer van Aminata Savadogo, de Letse vertegenwoordigster in 2015.

Finale Eurovizija 2017
Aistė Pilvelytė – I’m Like a Wolf
Fusedmarc – Rain of Revolution
Gabrielius Vagelis – Feel Myself Free
Greta Zazza – Like I Love You
Gytis Ivanauskas – Get Frighten
Kotryna Juodzevičiūtė – Love Shadow
Paula – Let U Go

Een nationale en internationale jury bepalen de helft van de punten. De andere helft komt van de televoting. Zowel de jury als kijker geven 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 12 punten. Diegene met de hoogste punten gaat naar Kiev. De uitzending start om 20:00 en is te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. Tegen 22:30 zou de winnaar bekend moeten zijn. Ieva Stasiulevičiūte en Gabriele Martirosianaite presenteren de show vanuit een uitverkochte arena, waar zo’n 7500 mensen de show zullen volgen. Litouwen doet in Kiev mee aan de tweede halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.