Vanavond kiest Portugal voor het Eurovisie Songfestival 2017 tijdens de finale van Festival da Canção. Na een jaar afwezigheid is het lang terug van weggeweest en kiezen ze vanuit het Coliseu dos Recreios in Lissabon wie er het land gaat vertegenwoordigen in het Oekraïense Kiev. De afgelopen twee zondagen waren er halve finales en ging het deelnemersveld van zestien naar acht kandidaten. Die acht kandidaten strijden voor het ticket naar Kiev. Zeven inzendingen zullen in het Portugees worden gezongen en slechts één kandidaat heeft de finale kunnen halen in het Engels.

Finale Festival da Canção 2017
01. Jorge Benvinda – Gente bestial
02. Pedro Gonçalves – Don’t Walk Away
03. Lena d’Água – Nunca me fui embora
04. Salvador Sobral – Amar pelos dois
05. Fernando Daniel – Poema a dois
06. Celina da Piedade – Primavera
07. Deolinda Kinzimba – O que eu vi nos meus sonhos
08. Viva La Diva – Nova glória

De kijkers en regionale vakjury’s bepalen wie er namens Portugal naar Kiev gaat. De finale start om 22:15 onze tijd (21:15 in Portugal) op RTP1. Pas voor de klok van twee uur na middernacht zal de winnaar bekend worden gemaakt. Sílvia Alberto en Catarina Furtado presenteren de finale. Portugal zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.