Estland stuurt dit jaar Koit Toome & Laura naar het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Koit & Laura wonnen de superfinale van Eesti Laul 2017, ten nadele van Rasmus Rändvee (“This Love”) en Kerli (“Spirit Animal”). Ze gaan met “Verona” naar Kiev. Eerder konden deze drie kandidaten zich plaatsen vanuit de finale, waar tien kandidaten aan begonnen in de Saku Suurhall. Koit Toome eindigde negentien jaar geleden twaalfde in Birmingham met “Mere lapsed”, terwijl Laura Põldvere in 2005 lid was van Sunstribe. Die konden zich niet kwalificeren in Kiev met “Let’s Get Loud”.

Resultaten superfinale Eesti Laul 2017 (televoting)
01. Koit Toome & Laura – Verona (55%)
02. Kerli – Spirit Animal
03. Rasmus Rändvee – This Love

Vroegtijdig uitgeschakeld uitslag eerste ronde, jury+televoting=totaal)
04. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian – Have You Now (8+5=13)
05. Ivo Linna – Suur loterii (4+8=12)
06. Ariadne – Feel Me Now (3+7=12)
07. Liis Lemsalu – Keep Running (6+4=10
08. Lenna Kuurmaa – Slingshot (7+2=9)
09. Daniel Levi – All I Need (2+3=5)
10. Elina Born – In or Out (1+1=2)

“Verona” kreeg maar 5 punten van de vakjury, maar het maximum van de kijker in de eerste ronde. Het nummer van Koit Toome & Laura is geschreven door Sven Lõhmus. Het waren de kijkers die het duo naar Kiev stemden, want in die superfinale waren de jury’s buitenspel gezet. Estland doet mee aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei in Kiev.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.