De laatste nationale finale van dit jaar is afgelopen. IJsland stuurt dit jaar Svala Björgvinsdóttir naar het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer “Paper”. Svala won de superfinale van Daði Freyr Pétursson, die “Is This Love?” bracht. In die superfinale mocht enkel de IJslandse kijker stemmen. In de eerste ronde werden vijf kandidaten al uitgeschakeld. Een internationale jury besliste samen met de kijker daar de twee superfinalisten. In de eerste ronde won Svala zowel de televoting als de jurystemming. Ze bleef na deze schifting  dus ook de sterkste in IJsland.

Uitslag superfinale Söngvakeppnin 2017 (aantal stemmen)
01. Svala Björgvinsdóttir – Paper

02. Daði Freyr Pétursson – Is This Love?
“Paper” is geschreven door Svala Björgvinsdóttir, Einar Egilsson, Lester Mendez en Lily Elise. IJsland doet in Kiev mee aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei. In diezelfde halve finale liep het vorig jaar mis voor Greta Salóme. Zij groeide uit tot fanfavoriet, maar haalde geen finale. De finale van Söngvakeppnin kan je hier herbekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws