De laatste nationale finale van dit jaar is afgelopen. IJsland stuurt dit jaar Svala BjƶrgvinsdĆ³ttirĀ naar het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer “Paper”. Svala won de superfinale van DaĆ°i Freyr PĆ©tursson, die “Is This Love?” bracht. In die superfinale mocht enkel de IJslandse kijker stemmen. In de eerste ronde werden vijf kandidaten al uitgeschakeld. Een internationale jury besliste samen met de kijker daar de twee superfinalisten. In de eerste ronde won Svala zowel de televoting als de jurystemming. Ze bleef na deze schifting Ā dus ook de sterkste in IJsland.

Uitslag superfinale Sƶngvakeppnin 2017
01. Svala BjƶrgvinsdĆ³ttir – Paper
02. DaĆ°i Freyr PĆ©tursson – Is This Love?

“Paper” is geschreven doorĀ Svala BjƶrgvinsdĆ³ttir, Einar Egilsson, Lester Mendez en Lily Elise. IJsland doet in Kiev mee aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei. In diezelfde halve finale liep het vorig jaar mis voorĀ Greta SalĆ³me. Zij groeide uit tot fanfavoriet, maar haalde geen finale. De finale van Sƶngvakeppnin kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.