De nationale finale in Roemenië is gewonnen door Ilinca en Alex Florea. Met het nummer “Yodel It!” gaat het duo de comeback maken van het land na een jaar afwezigheid. Vanavond deden er tien kandidaten mee aan de finale, die live vanuit Boekarest werd uitgezonden. De kijkers kregen de volledige macht in deze finale. Aan het einde van de avond leek dat het gunstigste uit de draaien voor Ilinca en Axel, die al op voorhand topfavoriet waren. Acht jaar geleden jodelde Laura Omloop al op het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev voor België. Nu volgt de Roemeense Ilinca haar op.

Resultaten finale Selecția Națională 2017 (aantal stemmen)
01. Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It! (10377)
02. MIHAI – I Won’t Surrender (5201)
03. Instinct – Petale (3763)
04. Maxim f. Voiceulet – Adu-ți aminte (2800)
05. Xandra – Walk On By (2556)
06. Cristina Vasiu – Set the Skies on Fire (2222)
07. Ramona Nerra – Save Me (2102)
08. Eduard Santha – Wild Child (1331)
09. Tavi Colen & Emma – We Own the Night (1128)
10. Ana-Maria Mirică – Spune-mi tu (913)

“Yodel It!” is geschreven door Mihai Alexandru en Alexandra Niculae. Roemenië mocht vorig jaar zelfs niet toekijken vanop de zijlijn. Na een diskwalificatie amper een maand voor het feitelijke festival in Stockholm door een hoge schuldenlast van TVR mocht Ovidiu Anton niet naar het festival en werden de rechten om het festival uit te zenden ook ingetrokken. Dit jaar doen ze wel mee en ze beginnen in de tweede halve finale op 11 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.