San Marino stuurt twee kandidaten naar Kiev: Valentina Monetta en Jimmie Wilson. Ze gaan met “Spirit of the Night” naar het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Het is voor Monetta de vierde keer dat ze meedoet aan het Eurovisie Songfestival. In 2012 (met “The Social Network Song”), 2013 (met “Crisalide”) en 2014 (met “Maybe”) stond de San Marinese op het podium en pas de laatste keer haalde ze de finale. Jimmie Wilson is zanger uit Detroit. Hij speelde in 2010 de rol van Barack Obama is de musical Hope en werkte in Duitsland. Daar leerde hij Ralph Siegel kennen.

Het is Siegel die de inzending ook schreef, samen met Steven Barnacle en Jutta Staudenmayer. San Marino is één van de landen die zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die is op donderdag 11 mei. Het land was aanvankelijk sceptisch over een deelname in Kiev maar doen gewoon mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.