Vanavond is er in Zweden de finale van Melodifestivalen 2017. Voor het vijfde jaar op rij komt die vanuit de Friends Arena in Stockholm. Twaalf kandidaten doen mee en zullen strijden om het land te mogen vertegenwoordigen in Kiev. Zeven van deze kandidaten hebben al eens eerder een finale van Melodifestivalen meegemaakt en vijf van die zeven stonden zelfs vorig jaar in de finale. In tegenstelling tot de vijf eerdere shows stemmen vanavond naast de kijkers ook elf internationale jury’s Zowel de kijkers als de jury hebben telkens 473 punten uit te delen.

Finale Melodifestivalen 2017
01. Ace Wilder – Wild Child
02. Boris René – Her Kiss
03. Lisa Ajax – I Don’t Give A
04. Robin Bengtsson – I Can’t Go On
05. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
06. Anton Hagman – Kiss You Goodbye
07. Mariette – A Million Years
08. FO&O – Gotta Thing About You
09. Nano – Hold On
10. Wiktoria – As I Lay Me Down
11. Benjamin Ingrosso – Good Lovin’
12. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues

Elke internationale jury geeft 1, 2, 4, 6, 8, 10 en 12 punten. Bij de televoting ligt dat anders. Zij geven procentueel punten op basis van de bovengenoemde 473. Als de kijkers bijvoorbeeld 3 % van de stemmen haalt, krijgt hij of zij veertien punten. De finale start om 20:00 en is live te volgen via SVT1, SVT24, SVT World en SVT Play. Om 22:00 is de show normaal afgelopen en is er nog een analyse op televisie. Clara Henry, David Lindgren en Hasse Andersson presenteren de finale in Stockholm. Zweden doet op 9 mei aan de eerste halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.