De IJslanders kiezen vanavond wie Greta Salóme zal opvallen met de dertigste inzending van het land op het Eurovisie Songfestival 2017. Zeven kandidaten mogen vanavond aantreden in de Laugardalshöll Arena van Reykjavík. Zes van hen konden zich meteen plaatsen vanuit de halve finale naar de finale, terwijl Hildur na afloop van de tweede halve finale nog een wildcard kreeg. In de eerste ronde stemmen verschillende (internationale) jury’s en de kijkers. De top 2 van die ronde gaat door naar de superfinale, waar enkel de kijker bepaalt wie Söngvakeppnin 2017 wint en naar Kiev mag.

Finale Söngvakeppnin 2017
Arnar Jónsson & Rakel Pálsdótir – Again
Aron Brink – Hypnotised
Aron Hannes Emilsson – Tonight
Daði Freyr Pétursson – Is This Love?
Hildur – Bammbaramm
Rúnar Eff Rúnarsson – Make Your Way Back Home
Svala Björgvinsdóttir – Paper

[UPDATE 23:11] Het is Daði Freyr Pétursson of Svala Björgvinsdóttir in IJsland. Daði  haalde met “Is This Love?” de superfinale, net zoals Svala met “Paper”.

De inzendingen zijn vanavond in een vrij gekozen taal. In de halve finales moesten alle kandidaten nog verplicht in het IJslands zingen. Måns Zelmerlöw (Zweden 2015) zal vanavond optreden als gast. De finale start om 20:45 onze tijd en is live te volgen via RÚV. Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir is de presentatrice van dienst. Wie vanavond wint, zal uitkomen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op 9 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.