Binnen enkele uren weten we hoe de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 klinkt. Het trio O’G3NE stelt straks “Lights And Shadows” voor tijdens een persconferentie in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Eind oktober maakte de AVROTROS bekend dat Lisa, Amy en Shelley Vol waren geselecteerd voor Kiev en straks hebben we dus ook het bijhorende nummer. De drie hebben al wel ervaring met een groot internationaal festival. In 2007 stonden ze namelijk op het podium van het Junior Eurovisie Songfestival in Rotterdam met het lied “Adem In, Adem Uit”.
De persconferentie start om 11:30 in Amsterdam. Die is normaal te volgen via de Facebookpagina van de AVROTROS over het Songfestival en op YouTube. Nederland doet in mei mee aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei aanstaande.
De eerste artiest van 2016 werd bekendgemaakt op 22 september 2015. Douwe Bob werd toen officieel aangekondigd als Nederlandse kandidaat voor Stockholm. Met “Slow Down” ging hij vol verwachtingen naar het Eurovisie Songfestival. Hij stootte door naar de finale, waar hij elfde eindigde met 153 punten. 114 punten kreeg hij van de vakjury, 39 punten van de televoting. De IJslandse jury gaf twaalf aan Douwe. Het Belgische publiek had tien punten voor Nederland, de vakjury gaf vier punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws