Destination Kyiv [Extra]: De drie gezichten van 2017.

In Kiev verschijnen er 43 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Dit jaar zijn er in Kiev drie presentatoren.

Elk jaar kiest het gastland één of meerdere lokale bekendheden om het festival aan elkaar te praten. In totaal hebben 97 gezichten de eer gehad om het Eurovisie Songfestival te presenteren. De Oekraïense omroep heeft dit jaar drie gezichten gekozen en gaat voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis zullen drie mannen het Eurovisie Songfestival gaan presenteren: Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk en Timur Miroshnychenko zijn de gezichten van Kiev 2017.

Oleksandr Skichko (26) is geboren in Tsjerkasy, een stad in Midden-Oekraïne. In 2009 doet hij auditie in de Oekraïense versie van Got Talent met een komische act. Hij wist de halve finales te bereiken. Dankzij zijn auditie is hij in de media terecht gekomen. Hij bleef bezig met zijn optredens als komiek, maar ging ook DJ op NRJ en televisiepresentator aan de slag. Zo presenteerde hij samen met Dmitriy Shepelev, die tijdens de editie van Moskou 2009 nog presentator in de greenroom was, de zangwedstrijd Spivay Yak Zirka. Daarnaast geeft hij ook nog bedrijfspresentaties.

“Ik ben erg blij en opgewonden om het Eurovisie Songfestival te presenteren in Oekraïne. Het is een grote eer en een grote uitdaging. Ik kijk uit naar de klus!” zegt de jongste van de drie. Vorig jaar vertoefde Oleksandr Skichko trouwens enkele dagen in Antwerpen en Brussel voor een welverdiende vakantie.

Volodymyr Ostapchuk (32) is de oudste van de drie. Hij is geboren in Oeman, maar woont tegenwoordig in de hoofdstad met vrouw en kind. Hij heeft heel wat ervaring met live televisie. Zo werkt hij als presentator in het ochtendprogramma Ranok z Ukrayinoyu op Kanal Ukraina. In het verleden was hij ook te zien in lokale versies van Auto TV, Shopping Goddess en Style Icon. Ook doet hij stemmenwerk als voice-over voor radio, tv en film. Zo was hij de Oekraïense stem van Hans in de Disneyfilm Frozen. Ook Mariya Yaremchuck (2014) was in de film te horen als Anna.

“Ik ben opgewonden over de kans die ik krijg om zo’n groot evenement te presenteren. Het is een hele lading werk dat eraan komt, maar ik ben er ook zeker van dat ik heel wat plezier ga maken!” zegt Volodymyr. Enkele weken geleden stond hij nog op de planken als verteller van The Little Prince. Die klus is ondertussen afgerond.

Timur Miroshnychenko (31) is geboren in de hoofdstad. Tijdens zijn studies mocht hij regelmatig meedoen in een tv-show waarin studentenclubs in competitie gingen. Hij kon na zijn studies in 2005 aan de slag bij de openbare omroep in Oekraïne en mocht dat jaar het Junior Eurovisie Songfestival van commentaar voorzien. Sinds 2006 is hij ook commentator van het Eurovisie Songfestival. Dat zal hij dit jaar dus niet zijn. Hij presenteerde verschillende nationale voorrondes en was gastheer van Junior ESC in 2009 en 2013. Daarnaast werkt hij ook voor nieuwszender 112 Ukrayina.

“Het Eurovisie Songfestival is voor mij heel wat meer dan een show. Het is een significant deel van mijn leven. Het is mijn internationale familie geworden!” zegt Miroshnychenko. Eind januari mocht hij de 43 delegaties in Kiev al eens verwelkomen als presentator van de show waar de halve finales werden geloot.

De presentatoren werden gekozen op basis van hun ervaring met live televisie, taalvaardigheden, humor, zelfvertrouwen en vlotheid. Het zijn Oleksandr Skichko en Volodymyr Ostapchuk die alle shows in goede banen zullen leiden op het grote podium, terwijl Timur Miroshnychenko de artiesten zal verwelkomen in de greenroom en hen aan de tand zal voelen tijdens de drie liveshows.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.