In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Polen.

Polen debuteerde in 1994 op het Eurovisie Songfestival en eindigde al meteen tweede. Het resultaat werd tot op heden nog niet geëvenaard. Sinds de introductie van de halve finales kon het zich tot en met 2011 slechts één keer plaatsen via zo’n halve finale. Ze trokken zich twee jaar terug. In 2014 waren ze weer aanwezig en haalden ze de finale. Ook in 2015 en 2016 kwalificeerden ze zich. Of dat in 2017 zal gebeuren is af te wachten. Kasia Moś zal het alvast proberen met “Flashlight”.

Katarzyna “Kasia” Moś werd geboren op 3 maart 1987 in Ruda Śląska en groeide op in het naburige Bytom. Na haar professionele studies aan de Frédéric Chopinuniversiteit voor Muziek in Bytom en de Karol Szymanowski Muziekacademie in Katowice nam ze een demo op met Varius Manx, de groep waar Monika Kuszyńska (2015) lid van was tot een tragisch auto-ongeluk. In 2006 deed ze met “I Wanna Know” mee aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival in Athena. Ze eindigde op een tiende plaats, maar had met het nummer toch een bescheiden hit in Polen.

Ze trok nadien het theater in om de rol van Judas te spelen in Pasja wg św Marka. In 2011 speelt ze in de Amerikaanse musical The Pussycat Dolls Burlesque Revue. Dat heeft ze een jaar gedaan. Ze blijft in de musicalsferen zitten als ze in 2012 meedoet aan een competitie over musicals. Ze eindigde derde in de reeks. Vorig jaar deed ze opnieuw mee aan de Poolse nationale selectie ovor het Eurovisie Songfestival. Met “Addiction” eindigde ze zesde tijdens de finale.

TVP organiseerde dit jaar opnieuw een nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2017. Nadat de Poolse finale werd verlaat wegens ‘overweldigend succes bij de inschrijvingen’ werden er tien kandidaten gekozen voor de finale op 18 februari. Dit jaar probeerde Kasia Moś het nog eens opnieuw en was ze één van de tien finalisten. Ze won met het maximum van de jury en de tweede plek van de kijker met “Flashlight”.

In Kiev zal Kasia Moś moeten aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op dinsdag 9 mei. Polen zal aantreden als elfde in de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.