Destination Kyiv [37]: Manel Navarro, Spanje

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Spanje.

De Spanjaarden debuteerden in 1961 en hebben het record van langste opeenvolgende deelname op hun naam staan. Ze moesten nog nooit verstek geven sinds hun debuut in Cannes. Twee keer kon het winnen en dat twee keer op rij, namelijk in 1968 en in 1969, toen het festival in Madrid werd gehouden. De afgelopen tien jaar eindigde het land twee keer tiende, maar ook zes keer buiten de top 20. Het land stuurt dit jaar Manel Navarro naar Kiev met “Do It For Your Lover”.

Manel Navarro Quesada is afkomstig uit het Catalaanse Sabadell. De 21-jarige zanger is geboren op 7 maart 1996. Al van jonge leeftijd heeft hij wel wat interesse in muziek, mede dankzij zijn muzikale vader. Van hem krijgt hij ook zijn eerste gitaar op zijn veertiende. In 2014 doet hij mee aan een lokale talentenjacht in Catalonië. Hij weet deze te winnen en krijgt een platencontract bij TeenStarRecords. Op het einde van het jaar komt zijn eerste single uit: “Brand New Day”. Het jaar daarna gaat hij al meteen op tournee in Spanje als openingsact van Sweet California

Vorig jaar tekent Manel Navarro een contract bij Sony Music Entertainment. Zijn eerste single onder dat label, “Candle” doet het goed in de charts en haalt de top van de Spaanse Spotifylijst. Begin 2017 brengt hij het nummer “Do It For Your Lover” uit, een nummer dat al langer op de plank lag. Het was oorspronkelijk het tweede nummer van een single, maar die single is er uiteindelijk nooit gekomen.

Het nummer werd herwerkt en TVE koos het voor de finale van Objetivo Eurovisión, de voorronde voor het Eurovisie Songfestival 2017. Hij won de nationale finale na een gelijkstand met zangeres Mirela. De finale kreeg nog een staartje, want het publiek was niet akkoord met de winnaar en zijn gedrag. Het werd zelfs een vraag voor het parlement, waarin de onafhankelijkheid van TVE werd in vraag gesteld.

In Kiev zal Manel Navarro rechtstreeks aantreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op zaterdag 13 mei. Spanje zal wel stemmen tijdens de eerste halve finale op 9 mei.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.