Destination Kyiv [39]: Lucie Jones, Verenigd Koninkrijk

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is het Verenigd Koninkrijk.

In 1957 debuteerde het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival. Enkel in 1956 en 1958 waren de Britten afwezig op het festival. Voor de eeuwwisseling was het land oppermachtig: overwinningen in 1967, 1969, 1976, 1981 en 1997 en slechts drie keer haalde het geen plek in de top 10. Nadien ging het mis: in 2002 eindigde het nog eens derde en in 2009 vijfde. Voor de rest was er geen UK meer terug te vinden in de top 10. Dit jaar gaat Lucie Jones naar Kiev met “Never Give Up On You”.

Lucie Bethan Jones is afkomstig van Pentyrch, een stad in Wales. Ze is geboren op 20 maart 1991. Ze speelt mee in verschillende musicals als kind. In 2009 doet ze mee aan The X Factor. Datzelfde jaar treden ook Jedward (Ierland 2011, 2012) aan. Ze eindigde achtste in de reeks. Na de competitie begon ze een carrière als model, maar bleef ze ook in musicals spelen. Ze was ze te zien in Les Misérables en American Psycho. Vorig jaar mocht ze op tournee nadat ze gecast werd als Maureen Johnson in Rent. De tournee werd een enorm succes en loopt nog steeds.

Naast zingen en musicals was ze ook te zien in verschillende series en films, zoals The Sarah Jane Adventures en Miss Tod. Haar grootste rol komt er in 2015, wanneer ze het hoofdpersonage is in een aflevering van de bekende ITV-serie Midsomer Murders. Voor de gelegenheid werd er ook een nummer opgenomen voor de aflevering, die Lucie mocht zingen. Er keken vijf miljoen Britten naar de aflevering.

Lucie Jones ging samenwerken met Emmelie de Forest (Denemarken 2013) en schreven zich in voor de nationale voorronde van de BBC. Lucie Jones werd gekozen met “Never Give Up On You” en op 27 januari won ze de nationale finale in Apollo. Het team trok zich terug in de studio en produceerde een nieuwe versie van de compositie, die wat moderner werd. Op 11 maart kwam de videoclip naar buiten.

In Kiev zal Lucie rechtstreeks aantreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op zaterdag 13 mei. Het Verenigd Koninkrijk zal wel stemmen tijdens de eerste halve finale op 9 mei.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.