Kiev Live: Veel dramatiek in performance Lindita.

Omdat de Georgische en Australische delegatie dezelfde choreografe hebben en die aanwezig moest zijn op een viewing na Georgië, hebben Australië en Albanië gewisseld van repetitie. De Albanezen kozen als eerste hun nummer voor Kiev. Lindita Hamili won in december van vorig jaar de nationale finale met “Böte” en een dikke vier maanden later is ze klaar om met een herwerkte, Engelstalige versie uit te pakken. De vocalen van Lindita mogen gerust één van de sterkste genoemd worden dit jaar en het nummer lijkt geschreven om vooral haar capaciteiten te laten zien aan het Europese publiek.

De podiumact van Albanië doet een beetje terugdenken aan Douwe Bob. Er verschijnen grote klokken op het podium. Verder zien we veel verschillende achtergronden, waar onder andere de boten uit haar videoclip op terugkeren. Na het paarse uit Zweden en het rode uit Georgië hebben we nu een groen decor voor Albanië. Het ziet er wel oké uit en het past ook bij het nummer.

De outfit van Lindita lijkt verre van de definitieve outfit van de (halve) finale. Ze draagt een casual outfit met een roze jasje. We verwachten eerder een gala-outfit voor de performance. Niets meer dus om over te schrijven.

Zoals eerder vermeld zit de zang van Lindita wel oké. Alleen overdrijft ze wel een beetje. Bij het laatste refrein zijn de achtergrondzangers er vooral op de gewone tekst te zingen, terwijl Lindita een keer of 30 ‘no’ zit te herhalen, elke keer een beetje dramatischer. Ze kan goed zingen, maar doseren is ook een goede manier om je publiek te overtuigen van je stem.

Lindita volgt een beetje de trend rond Albanië van de afgelopen jaren. Het optreden is goed en de vocalen zijn prima (uitgezonderd Elhaida Dani misschien), maar er speelt zich maar zeer weinig af op het podium. Daarom komt het geheel nogal saai over en zal Albanië vooral moeten rekenen op de mensen die houden van een uitgesproken zangstem.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.