Kiev Live: Man met paardenkop voor Azerbeidzjan.

Na een korte break was Azerbeidzjan aan de beurt. Het land begon bijna tien jaar aan een reeks van zes plaatsen in de top 10, maar is sinds 2014 op een dwaalpad geraakt. Dit jaar probeert Diana Hajiyeva als Dihaj de Azeri’s nog eens plek in de hoogste regionnen te bezorgen. Daarvoor hebben ze alvast de songschrijvers van “Running Scared”, de winnende inzending van het land in 2011, aangetrokken en ook met de act pakt men uit. Een ladder en een paardenkop. Nee, het is niet het begin van een goede mop, maar wel de staging van de Azerbeidzjanen dit jaar op het Eurovisie Songfestival.

Dihaj is bekend om haar eigenzinnigheid en dat zien we ook in de act. Ze begint een kleine ruimte, die beklad is met allemaal woorden. Op een ladder staat een man op een ladder. En die man heeft een paardenkop op zijn hoofd. De vier backing vocals die Dihaj vergezellen halen op een gegeven moment de doos uit elkaar. Op de grote muur komen industriële, donkere beelden voorbij. Past bij het nummer, maar die paardenkop…

Van outfit draagt Dihaj een witte jas, terwijl de ‘man met de paardenkop’ een zwart pak aan heeft. Het achtergrondkoortje hebben dan weer lange zwarte jassen aan. Het zal op een of andere manier wel artistiek bedoeld zijn.

Petje af voor de zangcapaciteiten van Dihaj. “Skeletons” is een moeilijk nummer om te zingen en de zangeres doet dat zonder problemen. De achtergrondzangers moeten nog wel afgesteld worden. Ofwel komen ze te hard door, ofwel te zacht. Enkel op de Engelse uitspraak van Dihaj moet nog wat gelet worden.

Azerbeidzjan heeft wederom een goed lied gekocht van de Zweden, maar het is soms wel onduidelijk wat er allemaal gaande. Desalniettemin lijkt Azerbeidzjan serieus terug kans te maken op een plekje in de top 10, iets waar ze al van verlangen sinds 2014.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.