Kiev Live: Blanche zit in de ‘danger zone’.

Na de middagbreak in het International Exhibition Centre was het de beurt aan de Belgische kandidate om zich voor een eerste keer te bewijzen in de repetities. De reacties waren op voorhand verdeeld. Het nummer krijgt overal lofzang, maar er waren heel wat twijfels over de zangeres zelf. Die twijfels doelen niet op haar zangcapaciteiten, maar vooral op het charisma van de zangeres. “Een meisje op een podium met angst in de ogen, een crack in de stem en een choreografie die niet gesmaakt wordt, daar kom je zelfs de halve finale niet mee door.” zegt Jan in zijn dagboek bijvoorbeeld.

We komen meteen terzake: Blanche had de minste repetitie van de vijf landen die we tot nu toe op het podium zagen. De act met de dansers uit The Voice Belgique is achterwege gelaten, maar de armbewegingen blijft ze wel doen. Het komt allemaal een beetje raar en saai over op het scherm. Blanche zingt dan wel “All alone in de danger zone”, maar ze voelt zich ook helemaal alleen verloren op een slagveld. Het is gewoon allemaal saai. Geen klik met de camera, de achtergrond is niet zo spectaculair dan als we hadden gehoopt (lijnen en kubussen) en er zijn gewoon vreemde shots op haar. De RTBF-delegatie gaat flink moeten overleggen met de regie! De tweede repetitiebeurt ging wat vlotter. Ze doet wat meer bewegingen, waardoor het iets losser lijkt. Maar toch….

Over de outfit valt nog niets te zeggen, aangezien ze deze nog niet aanhad. Ze zal een Belgische creatie dragen van de ontwerper Johanne Riss. Nu had ze een gewone casual outfit aan.

En dan komen we nog bij het ergste punt: de zang. De vocalen waren gewoon helemaal niet op punt. Ze start redelijk, maar ook dat is niet het sterkste wat we van haar gehoord hebben. Bij het laatste refrein gaat ze compleet de mist in. Achter de schermen staan er wel backing vocals die haar goed ondersteunen, maar als ze zelf niet goed zingt, kunnen die geen wonderen verrichten.

Rondgaande in de pershal overheerste een gevoel van teleurstelling. Dit was duidelijk niet verwacht. De eerst zo zekere finaleplaats maakt plaats voor twijfel. Ook wij twijfelen… Waarom doet de jonge Brusselse dit zichzelf aan… er zatten twintig minuten tussen de eerste en tweede oefenbeurt. Onbevestigde geruchten gaan dat ze het emotioneel heel moeilijk kreeg

Eindconclusie? Hou er rekening mee dat België vandaag enkele (of veel) plaatsen zal zakken in verschillende lijsten. Het is bijzonder jammer, want als Blanche al gewoon wat meer connectie maakt met de camera, dan had het wel goed kunnen scoren. We kunnen alleen maar duomen dat de RTBF en Blanche op tijd wakker worden geschud en de nodige kunstingrepen doen om ons de finale in te loodsen.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.