Kiev Live: Slavko geeft ‘kitsch’ een nieuwe definitie.

Hoe groot kan het contrast zijn? Na een ingetogen meisje uit de Belgische hoofdstad komt de meest extravagante artiest van dit jaar het podium op: Slavko Kalezić uit Montenegro. De zanger geeft zelf aan dat hij de diva van dit jaar is en liet dat ook merken op de vele feestjes voorafgaand het Eurovisie Songfestival. Hij doet dit wel op een respectvolle manier (dixit Silvia Night en Dana International), waardoor hij krediet krijgt bij de fans. De act die Slavko ons beloofde, zou echter bovenstaande diva’s doen verbleken. We zijn benieuwd naar wat de Montenegrijnse zanger gaat brengen.

En het klopt! De act is één van de meest extravagante dingen die we ooit hebben gezien. Het hele scherm krijgt de roze kleur en is heel druk. Na een tijdje komt het gezicht van Slavko groot op de LED-vloer. Hij danst er lekker op los en gooit alles eruit wat hij kan bieden. Wie dinsdagavond een rustig avondje Songfestival lijkt te plannen, zal met “Space” grote ogen trekken.

De kleding van Slavko hoort ook allemaal bij de act. Hij begint in een grote blauwe outfit, waar hij helemaal onthuld in zit. Ook zijn lange vlecht mag niet ontbreken. Na het eerste refrein gaat de blauwe doek af en begint hij te dansen in een soort van zwarte doorschijnende outfit met allemaal tierlantijntjes en parelkettingen.

De zang is het grootste struikelpunt voor de zanger. Hij zal worden bijgestaan door meerdere achtergrondzangeressen, maar doordat je ze niet ziet is het visuele effect sterker. Je zou het hem haast vergeven omdat hij zo’n kitscherige act brengt.

Blanche mag van geluk spreken dat er een reclameblok tussen haar en Montenegro zit, want anders was ze helemaal verbleekt bij het optreden van Kalezić. Op dit de finale gaat halen is twijfelachtig. Het is moeilijk te voorspellen wat het gewone publiek hier van gaat vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.