De deelname van Julia Samoylova aan het komende Eurovisie Songfestival lijkt uitgesloten. De Oekraïense president en staatsleider Petro Poroshenko verdedigde vandaag de ban.

Dat zegt France24. “Oekraïne staat toe dat mensen de Krim bezoeken, maar moeten daar een toestemming voor vragen. Wie dat niet doet, begaat een overtreding op de Oekraïense wet. Dit is geweten aan Russische kant” vertelde hij aan een journalist. Enkel hij en de eerste minister kan de beslissing ongedaan maken.

“Ons land heeft verschillende oplossingen toegereikt aan Rusland, maar dat willen ze niet. Rusland wil niet deelnemen aan het muziekfestival, maar doelbewust provoceren. Ik ben de Oekraïense regering dankbaar dat deze provocatie dan ook niet zal doorgaan” voegt Poroshenko daaraan toe. De EBU sprak eerder vorige week harde taal, maar dat deert de president dus niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.