OGAE Poll 2017: België geeft twaalf punten aan Italië.

België geeft zijn twaalf punten in de OGAE Poll 2017 aan Italië. Afgelopen weekend werden de laatste punten gegeven in Mechelen tijdens de jaarlijkse Preview Party, waar zelfs Blanche voorafgaand een bezoekje kwam brengen.

De punten werden geteld en de stemmers kozen uiteindelijk dat Francesco Gabbani uit Italië voor de Belgische tak van OGAE het Eurovisie Songfestival 2017 mag winnen. De Zweed Robin Bengtsson eindigde tweede in de lijst en Alma uit Frankrijk vervolledigde de top 3.

OGAE Poll 2017, de Belgische punten
12 punten: Italië
10 punten: Zweden
8 punten: Frankrijk
7 punten: Estland
6 punten: Macedonië
5 punten: Finland
4 punten: Israël
3 punten: Bulgarije
2 punten: Cyprus
1 punt: Australië

Komende zondag zal de lijst compleet zijn, maar het is al duidelijk dat Francesco Gabbani zal winnen met “Occidentali’s Karma”. Hij kan niet meer ingehaald worden. België doet bij deze OGAE Poll mee voor een tweede of derde positie.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.