Een totaal van 1.740.177 mensen heeft op Eén of La Une naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 gekeken.

In Vlaanderen waren er 1.242.220 kijkers, terwijl 497.957 mensen keken in Wallonië. Zowel in Vlaanderen als Wallonië was het festival het best bekeken programma van de dag. Op het hoogtepunt keken er in Vlaanderen ruim 1,6 miljoen mensen naar Blanche. Dat was tijdens haar optreden dat om 22:53 begon. Blanche haalde zaterdag de vierde plaats tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Portugal won het festival met “Amar Pelos Dois” van Salvador Sobral.

Vorig jaar keken er in Vlaanderen wel meer mensen naar het festival, maar dat was ook te danken aan de Vlaamse Laura Tesoro. Er kijken in het algemeen meer mensen naar het festival als er een Vlaming mee doet. Zo keken er vorig jaar 1..531.589 Vlamingen naar de finale en in 2010, toen Tom Dice meedeed waren er 1.322.872 kijklustigen die naar Eén afstemden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.