Jan in Kiev [10]: Laat ons duimen!

Wat een lange dag was dit! Vanmorgen gestart met de tweede repetitie van de Big Five en Oekraïne. Het was rennen tegen de tijd! Je wil leuke content en reacties van de delegaties en erna moet je dan alles wat uitkiezen en monteren. Om 14 uur vertrok de bus en een minuut voor twee was alles opgeladen en klaar. Missie volbracht dus! Voor de ochtend tenminste… Want om 17 uur (lokale tijd) begon het rode loper event! Ik had de indruk dat de Big Five tevreden waren met de rehearsal! Het zag er leuk uit. De staging van Frankrijk is best adembenemend. Je kan 30 seconden kijken op ons YouTube-kanaal.

De rode loper is echt wel lang, hoelang precies weet ik niet, maar het zou de langste ooit geweest zijn. Een ervaring voor de artiesten. Blanche staat te blinken in een heel mooie jurk. Die had, denk ik, erg mooi gestaan op het podium. De backings zagen er mooi uit en ik had de indruk dat er over nagedacht was. Morgen is de halve finale voor de jury’s en hopelijk had ze een fijne tijd op de “red carpet” die haar energie geeft om morgen een vocale top prestatie neer te zetten in haar “andere” jurk! Laat ons hopen dat Blanche de aanwezigheid van een publiek nodig heeft om net die versnelling hoger te schakelen.

Het moet gezegd, het zit knap in elkaar. Een lange loper waar media per land staan en op het einde gaan de delegaties met transport naar het dak van de Euroclub waar ze de vlag van het land met ballonnen laten opstijgen. Ik denk dat we die beelden zeker nog gaan terugzien tijdens de drie uitzendingen. Na de ballon was het dan tijd voor een hapje en een drankje op het openingsfeest. Prachtig warm weer en een enorm terras om een wijntje te drinken en gezellig na te praten. Jammer dat het grote orkest die prachtige Songfestival muziek speelde zware concurrentie had van het prachtige terras. Wat een uitzicht op de stad!

Heel wat wijntjes en foto’s later stapten we buiten de veiligheidszone, die erg groot was, om de Uber naar het hotel te nemen. We kijken vol spanning uit naar morgen! Naar mijn mening de belangrijkste voor Blanche want hier zullen de professionele jury’s hun punten geven. Is het vlekkeloos gezongen dan zullen er heel wat punten naar onze Belgische inzending gaan. Want zoals velen hier zeggen, de Belgen hebben goud in handen met zulk een fijn lied!

Laat ons duimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.