Waar het de voorbije week mooi en warm weer was, zijn de temperaturen deze week met een vijftiental graden gezakt. En geloof het of niet, maar er viel zelfs een beetje sneeuw uit de lucht. Zelfs hier zien ze dat in mei niet vaak gebeuren. Iedereen is gestart met het verwerken van de resultaten van de eerste halve finale. In het algemeen is iedereen het erover eens dat Finland toch echt wel een plaats in de finale had moeten krijgen. Indien ze de tweede halve finale hadden geloot dan was dat waarschijnlijk wel gelukt. De kwaliteit van de tweede is naar mijn mening een stuk minder.

Bovendien werd toch redelijk wat vals gezongen tijdens de jury finale. Vocaal springt Nederland eruit dus zou kwalificatie geen probleem mogen zijn. Op vele polls zie ik hen op de achtste en negende plek. Ik deel mijn lijstje altijd op in. “Absoluut zeker”, “waarschijnlijk” en “misschien”… De drie dames zitten in het “waarschijnlijk” vakje . Waar de eerste finale gemakkelijk te voorspellen was is de tweede een erg moeilijke geworden.

Na bijna twee weken songfestival ben ik erg moe aan het worden. Na de “nuit blanche” van gisteren en erna niet in slaap kunnen vallen werd het vandaag een zwaardere dag. Maar toch, we komen er wel doorheen. Ik veronderstel dat jullie weten wat een “nuit blanche” is? Dat is wanneer je de disco uitstapt en er reeds daglicht is. Nu is dit hier minder moeilijk dan in onze regio omdat de zon hier toch een stuk vroeger opkomt.

We gaan vandaag nog eens ons “coffee corner” idee herhalen. We vragen dan een paar mensen om een koffie te komen drinken met ons en hebben een wat langer gesprek met ze. Waar we anders op zoek gaan naar korte emoties proberen we met deze video’s wat dieper te gaan. Een Canvas momentje. Misschien wat minder kijkers maar meer informatie. De eerste keer hadden we onder andere de Roemeense en Georgische kandidaat bij de koffie. (Het filmpje kan je onderaan bekijken)

En dan vanavond is er natuurlijk de tweede halve finale waar de eerste laatste plekjes geloot worden voor zaterdag! In BelgiΓ« kan je vandaag niet stemmen maar wel kijken hoe de buren het er vanaf brengen. En niet alleen onze Noorderburen… Je krijgt ook een minuut te kijken van onze andere buren, Frankrijk en Duitsland. Vooral Frankrijk heeft weer zijn best gedaan er iets mooi van te maken. Alma zelf spat van je TV en ook al hoor ik weinig goeds over de Duitste bijdrage, mij kan het zeker bekoren.

Een biertje, een wijntje en een paar zakken chips… hier en daar wat oordopjes voor de vele hoge noten die soms niet perfect het strotje uitkomen en je bent weer vertrokken voor een leuke tv avond. Succes aan iedereen! Wij hebben het sinds dinsdag voor mekaar, nu de anderen nog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.