Jan in Kiev [16]: Iedere liefhebber heeft kunnen genieten.

Portugal is het dus geworden! We sluiten dit Songfestivalseizoen af met een overtuigde winnaar. Ik heb het aantal twaalf punten die Portugal ontvangen heeft niet kunnen bijhouden. Een verdiende overwinning voor een heel mooi lied. Veel zullen we het niet meer horen, want ik vrees dat een radiozender het nummer niet snel gaat oppikken. Nu is het Cyprus die het langst deelnemende land is zonder overwinning. Het festival is net op tijd voorbij want ik ben echt wel moe. Dit laatste stukje schrijf ik op de luchthaven. Hopelijk vliegen we op tijd zodat we de overstap in Warschau niet missen.

Ik ga ervan uit dat iedere liefhebber van genre heeft kunnen genieten van een leuk programma. De liedjes waren niet allemaal hoogvliegers die je achteraf nog zult horen maar dat is elk jaar wel een beetje zo. Ik ga ervan uit dat de Belgische inzending de grootste hit zal worden na het festival. Ik zag “City Lights” binnenkomen op de wereldwijde “viral list” van Spotify, wat toch een prestatie is. Blanche zette een mooie prestatie neer en ik weet zeker dat met wat extra aandacht aan de act we misschien zelfs tweede of derde hadden kunnen worden. De vakjury heeft het in vele landen toch niet echt gesmaakt. Deze keer zijn het de televoters die de Belgen beloonden voor hun prestatie.

De vakjury beloonde Nederland dan weer voor de fantastische stemmen en de televoters hebben het afgestraft omdat het naar mijn gevoel een iets te oubollig nummer was. Spanje en Duitsland moeten zich dringend gaan bezinnen over wat ze met het festival aanvangen. Nemen ze het serieus zoals wij dat tegenwoordig bij ons doen, of blijven ze denken met amateurisme toch wat punten te sprokkelen. Ook het Verenigd Koninkrijk, wat het mekka is van de betere pop, heeft nog altijd geen formule gevonden om degelijke klasse naar het festival te sturen. Dit jaar deden ze iets meer moeite, maar het enorme spiegelpaleis op het podium had dan toch niet het gewenste effect. Vooral niet op het resultaat.

“Epic Sax Guy” en zijn trawanten hebben Moldavië naar de derde plaats gezongen! En dat is volledig terecht. Het is een simpel liedje maar het werd gesmaakt. De act was af en het werd telkens foutloos gezongen. Zalige positieve vibes en kwaliteit binnen je genre leveren dus ook de nodige resultaten.

Het feestje na de finale was erg leuk maar afscheid nemen was dat dan weer een stuk minder. Op tijd voor het ontbijt kwamen we terug aan in het hotel en dan een turboslaapje van twee uurtjes. We werkten door tot drie uur in de ochtend, vandaar dat het dan ook zo laat/vroeg is geworden.

Zo, het zit er allemaal op, deze editie is voorbij en het was een om nog lang te herinneren en te koesteren. Hopelijk vonden jullie de stukjes leuk en hebben ze jullie doen uitkijken naar het festival, dat toch wat sfeer en gezelligheid brengt in tijden die er tegenwoordig wat minder rooskleurig uitzien. Roze was het hier in ieder geval genoeg, bij momenten wat teveel, zeker als de Chicken Burger die je op de luchthaven krijgt geserveerd in een knalroos broodje zit. Ja, ik had het ook nog nooit gezien.

Heel veel groeten en hopelijk tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.