België zal deelnemen aan de tweede helft tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

Dat heeft Blanche zelf geloot tijdens de persconferentie na afloop van de eerste halve finale finale, waar ze als allerlaatste uit de enveloppes kwam. Dat was al voor het derde jaar op rij dat dit gebeurde. Nu zal Blanche dus in de tweede helft aan de slag moeten. Dat wil zeggen dat Blanche met “City Lights” kan aantreden vanaf de veertiende positie en mogelijk ook de show kan afsluiten. De exacte volgorde zal in de nacht van donderdag op vrijdag worden samengesteld door de producers.

Eerste helft: Armenië, Azerbeidzjan, Italië, Moldavië, Polen, Portugal
Tweede helft: Australië, België, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk

De tweede helft is meestal de gunstigere helft om in aan te treden. Het is de eerste keer sinds 2004 dat een Belgisch finalist in de tweede helft kan aantreden. De meeste gaan er nu van uit dat Moldavië de finale zal openen. Een uitgebreid verslag van de persconferenties volgt morgen (of liever: vandaag).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.