Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben een starthelft gekregen in de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

Tijdens de persconferenties vanochtend mocht de kandidaat van elk land loten in welk deel ze zouden starten. De eerste helft zal de landen omvatten die starten vanaf de start tot en met de dertiende positie. De tweede helft is voor de de kandidaten die vanaf de veertiende plek starten tot het einde. De twintig nieuwe finalisten zullen telkens, in een persconferentie na de halve finale, ook een helft loten voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

Eerste helft: Italië
Tweede helft: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk.

Gastland Oekraïne zal starten vanop positie 22 in de finale. Dat werd in maart geloot om zo partijdigheid in de startvolgorde van de finale te voorkomen. De exacte startvolgorde zal in de nacht van donderdag op vrijdag bekend worden gemaakt. De finale is volgende week zaterdag, op 13 mei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.