De Belgische eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 is in Vlaanderen door 817.865 kijkers bekeken. Dat blijft uit cijfers die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft vrijgegeven.

Op het hoogtepunt, bij de bekendmaking van de finalisten keken bijna een miljoen Vlamingen om het verlossende “Belgium” te horen. In Wallonië keken nog eens 363.945 kijkers naar de RTBF, wat maakt dat er in totaal 1.181.800 mensen in ons land de finale live hebben bekeken. Bovendien had de show concurrentie van voetbal in de Champions League (in Vlaanderen op Q2).

Vorig jaar keken 997.310 mensen in Vlaanderen live naar de tweede halve finale met Laura Tesoro. Het is logisch dat de uitzendingen met Vlaamse kandidaten hogere cijfers halen. In 2015 keek een vergelijkbaar aantal kijkers (819.000 kijkers) in Vlaanderen naar de kwalificatie van Loïc Nottet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.