Kiev Live: Eerste generale van tweede halve finale goed verlopen.

Na de eerste halve finale van gisterenavond zijn alle ogen nu volop gericht op de tweede halve finale van morgen. Zonet werd de eerste generale repetitie van drie afgewerkt in het International Exhibition Centre. Deze keer kunnen we met een geruster hart toekijken, want er hangt voor België niet van af. Wel voor onze noorderburen, want OG3NE zit met “Lights and Shadows” in deze halve finale. Lees vooral niet door als je wil dat deze liveshow een verrassing voor je blijft. De eerste generale repetitie begon rond de klok van 16 uur lokale tijd en verliep best oké, maar liep ook tientallen minuten uit.

Geen bekende artiest die de show opent, maar het zijn de presentatoren die enkele bekende nummers van het festival in een Oekraïens jasje steken, zoals “Euphoria” en “Rise Like A Phoenix”, inclusief vuurwerk, dansers en instrumenten. Natuurlijk worden we welkom geheten, leggen ze meer uit over de televoting en kunnen de flauwe mopjes en het erbarmelijke (maar ergens ook charmante) Engels van Timur niet ontbreken.

Net zoals in de eerste halve finale zijn deze postcards deels in Kiev en deels in het eigen land opgenomen. Ook hier zijn ze nog niet allemaal af. Bij de Macedonische postcard bijvoorbeeld verscheen in grote letters ‘NOT FOR AIR’ over het scherm. Delen waren af, maar sommige dingen moesten nog gemonteerd worden.

Nederland had een goede eerste generale repetitie, maar leken nerveuzer dan in de vorige repetities. Eén van de drie begon te vroeg met zingen, maar professioneel als ze zijn pakten ze dat goed op. Ze gaven ook nog niet alles, maar dat zal waarschijnlijk zijn om er volledig te staan tijdens de juryfinale en de liveshow van morgen. Het komt goed met Nederland!

Na Nederland en voor Hongarije zit er een break, alsook na Zwitserland en voor Wit-Rusland. In beide gevallen komt Timur langs in de greenroom voor een babbel.

Wat in de eerste halve finale Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk deden, mogen nu Frankrijk, Duitsland en Oekraïne doen: optreden in de tweede halve finale. Dat doen ze enkel in deze twee generale repetities van vandaag. Morgen zal er een minuut worden getoond op televisie. Ook het stukje van Verka gaat verder en Ruslana zal, samen met een dansact, de interval verzorgen.

Op uitzondering van de opening die twee keer opnieuw moest liep de repetitie vlot. Vanavond is het allemaal voor het echt. Niet voor de Europese kijkers, maar wel voor de jury’s in de deelnemende landen van vanavond en ook in Duitsland, Frankrijk en Oekraïne zullen ze klaarzitten.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.