Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 2 mei.

Het is vandaag dinsdag 2 mei en op deze eerste dag van de werkweek mochten opnieuw negen landen voor de eerste keer oefenen. Onder andere fanfavoriete Jana Burčeska uit Macedonië en OG3NE, die onze noorderburen gaan vertegenwoordigen, kwamen vandaag aan bod. Dat kon u al lezen op onze site. Er was ook nog heel wat nieuws dat niet aan bod kwam, maar wel de moeite waard is om te lezen. Speciaal voor u hebben we dat nieuws samengebracht in de derde Kiev Extra.

België valt (bijna) uit top 10. De bookmakers hebben vandaag negatief gereageerd op de kansen van België op het festival. Waar het enkele dagen geleden nog vijfde stond, staat ons land nu op een negende plaats in de rij voor winst en dreigt het die plek zelfs te verliezen. Je krijgt bij sommige gokkantoren 84 keer je inzet terug mocht het onvoorspelbare toch gebeuren. Nederland daarentegen doet het goed en stijgt dan weer richting top 10.

“Love Love Peace Peace” Deze week komt de interval act van vorig jaar, “Love Love Peace Peace” uit als officiele single. De organisatie maakte dat vorig jaar bekend en bijna een jaar na datum is het zover. Er waren enkele problemen met rechten die moesten worden opgelost volgens Edward af Sillén‏.

Tv-tip: Een onvergetelijke dag. Morgenavond blikt Canvas kort terug op de Belgische winst op het Eurovisie Songfestival 1986 tijdens het programma “Een onvergetelijke dag”. Het programma start om 19:45 op Canvas en duurt slechts een kwartier.

Tv-tip: Nederlandse Songfestivalavond. Morgenavond is er een heuse Songfestivalavond op de Nederlandse tv-zender NPO 3. Om 20:30 is er een muziekspecial met de titel “OG3NE Op weg naar het Songfestival”, waar de AVROTROS de voorbereiding van het trio volgt. Om 21:35 is er “Het beste van het Songfestival”, waar bekende Nederlanders hun favoriete fragment bespreken. Om 22:45 eindigt de omroep hun avond met een concert van ABBA. Zaterdag volgt er een herhaling.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.