Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 3 mei.

Vandaag hebben de laatste negen kandidaten uit de halve finales hun eerste repetitie afgewerkt. Zo zagen we Valentina Monetta uit San Marino de dag starten, samen met haar compaan uit Amerika. Enkel uren later sloot de Israëlische Imri Ziv de vierde repetitiedag af. Voor we beginnen aan het extra nieuws van woensdag 3 mei willen we Sandra Kim feliciteren. Het is vandaag namelijk 31 jaar geleden dat ze het Eurovisie Songfestival 1986 in Bergen won. Volgt Blanche volgende week met een tweede winst?

Blanche verlaat Kiev. Eén van de dagen zal Blanche het drukke Kiev omruilen voor het rustigere Odessa. Na dagen van druk repeteren en werken aan haar act is die dag rust zeker en vast welkom. Blanche had vandaag ook verschillende interviews met de pers, zoals bij onze collega’s van Wiwibloggs.

“City Lights” op 16 in Ultratop. Blanche zal komende zaterdag zakken naar de zestiende plaats in de Vlaamse Ultratop. Niet zo goed zou je denken, maar Blanche staat dan al acht weken onafgebroken in de top 20. Zelfs Laura Tesoro haalde vorig jaar maar vijf weken op rij de top 20. In Wallonië stijgt ze van de negende naar de zevende plaats.

Katy Perry tijdens finale? Tijdens de namiddag ontstond er een gerucht in het perscentrum dat Katy Perry zou optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017, in navolging van Justin Timberlake. Wij denken alvast dat dit gerucht niet waar is, omdat het door een amateuristisch account werd gelanceerd op de sociale media.

3 mei in het verleden. 3 mei 1986 staat in het geheugen gegrift met de eerste (en enigste) overwinning voor België op het Eurovisie Songfestival. Sandra Kim eindigde toen op het hoogste plekje met “J’aime La Vie”. Elf jaar later haalde het Verenigd Koninkrijk zijn (voorlopig) laatste winst binnen met “Love Shine A Light” van Katrina & The Waves. Leadzangeres Katrina Leskanich presenteerde in 2005 het 50-jarig jubileum van het festival en deed toen zelfs mee aan Melodifestivalen. In 2008 was ze jurylid in Eurosong.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.