Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 6 mei.

Zaterdagavond 6 mei. Alle landen uit de halve finales hebben hun individuele repetities afgewerkt en morgen staan er nog zes repetities voor de Big Five en Oekraïne gepland. Over een week zitten we volop in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Met het afronden van de repetities loopt ook Kiev Extra op zijn einde. Vandaag hebben we het kleine nieuws dat te rapen viel in en buiten Kiev ook weer gebundeld in de voorlaatste bijdrage onder de noemer van Kiev Extra.

Openingsceremonie. Vanaf 16:00 onze tijd is er morgen de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival 2017. Alle landen flankeren op de rode loper op volgorde van hun landnaam. Enkel Oekraïne en Portugal komen aan het einde van de rit. Normaal gezien zal dit via YouTube worden uitgezonden.

De ‘glazen microfoon’ is er. Hij is aangekomen in Kiev: de ‘glazen microfoon’ waar de 42 delegaties allemaal voor strijden. Sinds 2008 krijgt elke winnaar zo’n exemplaar. Dit jaar deelt de EBU dus voor de tiende keer deze prijs uit. De Zweed Kjell Engman van kunstgalerij Koda Boda is de ontwerper.

TV-TIP: Dit is OG3NE. Zo dadelijk, om 22:40, is er op NPO 1 een registratie van het OG3NE-concert “Three Times a Lady” te zien. Ze trokken de afgelopen maanden met deze zaalshow door Nederland en vanavond krijgen ze het beste te zien in een special van één uur.

6 mei in het verleden. Op 6 mei 2014 won Nederland de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen met “Calm After The Storm”, gebracht door The Common Linnets. Axel Hirsoux bleef voor België steken in de halve finales. In 1989 haalde Joegoslavië zijn slag binnen door in Lausanne te winnen. De Kroatische band Riga haalde de eerste plaats binnen met “Rock Me”. Een jaar later werd het festival dan ook in Zagreb gehouden. Joegoslavië werd drie jaar na hun winst opgeheven.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.