In Kiev staat alles in gereedheid voor de halve finales en de finale voor het Eurovisie Songfestival 2017. Alle individuele repetities zijn voorbij, de openingsceremonie is bijna afgelopen en zelfs Salvador Sobral uit Portugal is in Kiev geraakt. Vanaf morgen gaan de generale repetities voor de halve finales van start. Met het beëindigen van deze lange repetitieweek zit Kiev Extra er ook op. Vandaag bundelen we voor de laatste keer het korte nieuws samen in de achtste Kiev Extra.

Blanche kiest voor zwart. Geen witte jurk meer voor Blanche. De delegatie heeft besloten om de grote jurk te laten voor wat het is. In de vooravond lanceerde Peter Van De Veire het nieuws en later werd het nieuws via VRT Nieuws bevestigd. Of het een jurk van Johanne Riss is, is niet bekend. Zij ontwierp de eerste, witte jurk en ook de jurk van vanavond op de openingsceremonie.

#CelebrateDiversity Wie vandaag en de komende week #CelebrateDiversity op Twitter gebruikt, zal achter zijn boodschap een klein logootje krijgen van dit jaar. Eerder werden #ESC2017 en #eurovision al gepimpt met het hartje van Eurovision en later volgt nog de trofee bij #12points

Enrique Iglesias steunt… de Montenegrijnse kandidaat! Slavko heeft van de Spaanse wereldberoemde zanger een boodschap gekregen die hij prompt op zijn Twitterpagina plaatste. De vader van Enrique, Julio Iglesias, deed trouwens in 1970 mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer “Gwendolyne”, waar hij vierde mee werd. Zal Enrique ooit ook eens deelnemen?

7 mei in het verleden. Op 7 mei 1977 werd het 22ste Eurovisie Songfestival gewonnen door Frankrijk. Die datum had normaal 2 april moeten zijn, maar de technische crew en de cameramensen van de BBC besloten te staken. Het was de tweede keer dat het festival in mei werd gehouden. Pas midden jaren tachtig werd de meimaand frequent als Songfestivalmaand aangeduid en sinds 1995 is het festival steevast in mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.