Kiev Live: Israëlische openbare omroep opgedoekt.

De Israëlische omroep IBA is officieel uit de lucht. Gisterenavond had het vlak voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 zijn laatste nieuwsuitzending.

Na bijna vijftig jaar hield de Israëlische openbare omroep op met bestaan. Op 15 mei zal de nieuwe openbare omroep IPBC worden opgestart. Tot dan zal het signaal enkel muziek uitzenden en het Eurovisie Songfestival. De laatste twintig minuten van IBA kan je hier zien. Twintig mensen blijven tijdelijk aan de slag om het festival te capteren.

Israël kan volgend jaar wel eens in de problemen komen omdat de nieuwe omroep geen nieuws lijkt aan te bieden op het hoofdkanaal, maar enkel een nieuwszender op zich wil lanceren. Dat is in strijd met de regels van de EBU. Lidmaatschap is vereiste om deel te nemen aan het festival. Voor dit jaar kreeg IBA/IPBC een uitzonderlijke maatregel.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.