Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

België gaat door naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Het is de 17-jarige Blanche (artiestennaam van Ellie Delvaux) gelukt om met “City Lights” de juryleden en de kijkers voldoende te overtuigen voor een plaats bij de beste tien vanavond. Ze mag zaterdagavond dus nog eens zingen op het grote podium in het International Exhibition Centre in Kiev. Het is de derde finaleplaats voor rij voor ons land, wat nog nooit eerder gebeurde. Voor het derde jaar op rij kreeg menig Belg ook een hartaanval, want ons land kwam wederom als laatste uit de enveloppe.

Naar finale Eurovisie Songfestival 2017 (op volgorde van bekendmaking)
01. Moldavië: Sunstroke Project – Hey Mamma
02. Azerbeidzjan: Dihaj – Skeletons
03. Griekenland: Demy – This Is Love
04. Zweden: Robin Bengtsson – I Can’t Go On
05. Portugal: Salvador Sobral – Amor Pelos Dois
06. Polen: Kasia Moś – Flashlight
07. Armenië: Artsvik – Fly With Me
08. Australië: Isaiah – Don’t Come Easy
09. Cyprus: Hovig – Gravity
10. België: Blanche – City Lights

Uitgeschakeld
Albanië: Lindita – World
Finland: Norma John – Blackbird
Georgië: Tamara Gachechiladze – Keep The Faith
IJsland: Svala – Paper
Letland: Triana Park – Line
Montenegro: Slavko Kalezić – Space
Slovenië: Omar Naber – On My Way
Tsjechië: Martina Bárta – My Turn

De verrassingen in deze halve finale waren vooral de niet-kwalificatie van Finland, die tijdens de repetitieweek heel veel mensen kon overtuigen. Ook de kwalificatie van Polen en Cyprus waren minder verwacht. Voor Moldavië en Portugal is het een blij terugzien met de finale. Moldavië plaatste zich voor het eerst sinds 2013 en Portugal zelfs sinds 2010. Ook Griekenland is terug van weggeweest na een jaar afwezigheid in de finale.

Donderdag is er de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Dan komt Nederland aan de bak. Het ziet er gunstig uit voor hen, want ook de drie meiden worden hoge kansen gegeven voor de finale. Wie weet komen ze dus Blanche tegen en misschien zelfs in de tweede helft, want België zal deelnemen aan het tweede deel.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.