Kiev Live: Alle finalisten Eurovisie Songfestival 2017 bekend.

Alle finalisten van het Eurovisie Songfestival 2017 zijn bekend. Tien landen hebben zich vanuit de tweede halve finale kunnen plaatsen voor de show van zaterdag en vervoegen zo de tien kandidaten die zich konden plaatsen vanuit de eerste halve finale, de Big Five en gastland Oekraïne.

Eén van deze tien finalisten is OG3NE uit Nederland. Ze haalden voldoende stemmen binnen van de vakjury’s en de kijkers om zich te kwalificeren voor de finale van zaterdag. Zodoende staan België en Nederland voor de derde keer in vijf jaar samen in de finale van het Eurovisie Songfestival.

Naar finale Eurovisie Songfestival 2017 (op volgorde van bekendmaking)
01. Bulgarije: Kristian Kostov – Beautiful Mess
02. Wit-Rusland: Naviband – Story Of My Life
03. Kroatië: Jacques Houdek – My Friend
04. Hongarije: Joci Pápai – Origo
05. Denemarken: Anja – Where I Am
06. Israël: Imri – I Feel Alive
07. Roemenië: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It!
08. Noorwegen: JOWST – Grab The Moment
09. Nederland: OG3NE – Lights And Shadows
10. Oostenrijk: Nathan Trent – Running On Air

Uitgeschakeld
Estland: Koit Toome & Laura – Verona
Ierland: Brendan Murray – Dying To Try
Litouwen: Fusedmarc – Rain Of Revolution
Macedonië: Jana Burčeska – Dance Alone
Malta: Claudia Faniello – Breathlessly
San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night
Servië: Tijana Bogićević – In Too Deep
Zwitserland: Timebelle – Apollo

De grote verrassingen bleven hier uit. Het deelnemersveld van deze halve finale was namelijk veel opener dan tijdens de eerste halve finale. Verschillende fanfavorieten zoals Estland, Zwitserland en Macedonië bleven steken, al zal de kandidate uit dat laatste land niet met een slecht gevoel naar huis gaan. Ze kreeg namelijk een huwelijksaanzoek en kondigde tegelijkertijd haar zwangerschap aan. Denemarken en Wit-Rusland keren terug na twee jaar afwezigheid naar de finale en ook Noorwegen is na een jaar blijven zitten terug in de finale. Wederom blijft het volledige Balticum in de halve finale steken.

De tien finalisten vervoegen nu de tien landen die zich konden plaatsen uit de eerste halve finale (Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Cyprus, Griekenland, Moldavië Polen, Portugal en Zweden), de vijf rechtstreeks geplaatste finalisten (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en gastland Oekraïne.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.