Kiev Live: Vanavond tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2017.

Vanavond om 21:00 is er in het International Exhibition Centre in de Oekraiënse hoofdstad Kiev de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

Een goede 10.000 fans zullen vanavond de show bijwonen, waar achttien landen zullen meedoen. Tien van hen zullen een ticket kunnen bemachtigen voor de finale van overmorgen. Eén van die achttien landen is Nederland. De AVROTROS koos intern voor Lisa, Amy en Shelley. Die doen als OG3NE als zesde mee vanavond met de ballad “Lights and Shadows”. Vanavond opent Servië de show en sluit Imri uit Israël het deelnemersveld af.

Tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2017
01. Servië: Tijana Bogićević – In Too Deep
02. Oostenrijk: Nathan Trent – Running On Air
03. Macedonië: Jana Burčeska – Dance Alone
04. Malta: Claudia Faniello – Breathlessly
05. Roemenië: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It!
06. Nederland: OG3NE – Lights And Shadows
07. Hongarije: Joci Pápai – Origo
08. Denemarken: Anja – Where I Am
09. Ierland: Brendan Murray – Dying To Try
10. San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night
11. Kroatië: Jacques Houdek – My Friend
12. Noorwegen: JOWST – Grab The Moment
13. Zwitserland: Timebelle – Apollo
14. Wit-Rusland: Naviband – Story Of My Life
15. Bulgarije: Kristian Kostov – Beautiful Mess
16. Litouwen: Fusedmarc – Rain Of Revolution
17. Estland: Koit Toome & Laura – Verona
18. Israël: Imri – I Feel Alive

Alle deelnemende landen van vanavond stemmen mee, alsook drie van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Het zijn Duitsland, Frankrijk en Oekraïne die deze show verplicht moeten uitzenden, net zoals de deelnemende omroep van vanavond. Gisterenavond gaven de verschillende jury’s al hun punten. op basis van de beelden van de generale repetitie. Zij moesten elk een lijst maken met op één hun favoriet en op zeventien/achttien hun minste favoriet. Op basis daarvan werden er globaal 1-8, 10 en 12 punten uitgedeeld. Vanavond zal de kijker hetzelfde doen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 12 punten. Elk land geeft twee sets van punten. Er kan niet op het eigen land gestemd worden.

In België zenden de VRT en RTBF de show uit. Bij de VRT is dat rechtsteeks op Eén (en VRT Nu) met commentaar van Peter Van De Veire. La Une zal voor de RTBF de show uitzenden met Maureen Louys en Jean-Louis Lahaye als commentatoren. Zij zullen dat wel in vertraging doen, vanaf 22:25. Bij de VRT zal er vanaf 20:35 een voorbeschouwing worden uitgezonden in een special van “Van Gils & het Songfestival”. In Nederland begint men om 20:30 aan “Op weg naar het Songfestival” en zal de halve finale op NPO 1 worden uitgezonden met commentaar van Jan Smit en Cornald Maas. Ook is de show te volgen via YouTube.

De presentatie van deze halve finale ligt in handen van Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk en Timur Miroshnychenko. Die laatste zal de artiesten op hun gemak stellen in de greenroom. Het thema dit jaar is “Celebrate Diversity” en dat zal je regelmatig zien terugkomen: op het podium, in de grafische elementen en in de postcards. Ook Ruslana, de winnares van 2004, zal optreden.

Rond iets na 23 uur vanavond weten we wie de tien finalisten zijn. Na afloop is er ook nog een persconferentie, waar de finalisten een eerste reactie geven en hun deel in de halve finale loten.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.