Kiev Live: Oosterse mysterie bij Armenië.

De Armeense Artsvik is de afgelopen dagen flink gestegen bij de verschillende gokkantoren als het gaat over een eventuele winst op het Eurovisie Songfestival 2017. Best eigenaardig want de Armeense, die vooral in Rusland verblijft, heeft één van de meest eigenzinnige inzendingen dit jaar. Een overheersende traditionele sound in het nummer zorgt ervoor dat het niet meteen een oorwurm is. Vestigen de gokkantoren dan hun hoop op een spectaculaire act? Of zijn het vooral de Armenen zelf die geld inzetten op de eerste winst van het land op het Eurovisie Songfestival?

De Armenen proberen in hun act de sfeer van de videoclip over te brengen met hetzelfde kleurenpallet: roze, paars en donkerblauw zijn de overwegende kleuren. Er zijn twee danseressen die haar begeleiden. Ze doet dezelfde oosterse bewegingen zoals in de videoclip. Het past helemaal bij het nummer en je kan er niet omheen dat hier goed is over nagedacht. Net zoals vorig jaar komen ze dus met een uitgesproken act, alleen ligt nu de focus dus niet alleen op de zangeres zelf. Bij een laatste doorloop komt er ook nog heel veel rook en vuurwerk op het podium, wat het allemaal mysterieuzer maakt.

Artsvik’s kleding is zwart. Het is ook hier vergelijkbaar met de clip, maar de storende gekleurde lijnen op haar outfit die je wel in de videoclip zag, zijn er nu niet. Ook de achtergronddanseressen dragen zwart. Het pas goed bij het optreden.

Qua zang zat het nog niet echt oké vandaag. Ze had duidelijk daar haar beste vorm nog niet in gevonden, want normaal kan ze wel goed zingen. Achter de schermen krijgt ze voldoende vocale ondersteuning van een koortje.

Armenië doet net zoals vorig jaar een verdienstelijke (en geslaagde) poging om de act volledig in hun voordeel uit te spelen. De hogere klassering bij de gokkantoren is dus zeker niet onterecht. De hoge punten waar normaal Rusland mee gaat lopen, zouden nu wel eens naar Armenië kunnen. Dat dit de finale niet haalt, lijkt uitgesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.