Na de folk uit Wit-Rusland tijd voor de Bulgaren. Het land lijkt (volgens de bookmakers) dรฉ kandidaat om topfavoriet Italiรซ te verslaan tijdens de finale. Maar dan moet de finale natuurlijk nog eerst gehaald worden. Dat lijkt wel geen probleem te gaan worden. Kristian Kostov mag dan wel de jongste kandidaat zijn dit jaar, hij heeft zijn strepen al verdiend in Rusland en Bulgarije. Hij heeft zelfs de steun van voormalig winnaar Dima Bilan. Dat is wel niet helemaal gek, want Kostov was รฉรฉn van de poulains van de โ€œBelieveโ€-zanger tijdens de Russische versie van de competitie The Voice Kids.

De technische problemen bleven aanhouden en we kregen de act maar รฉรฉn keer te zien. We zien eerst Kristian van dichtbij. Daarna zoomt de camera uit zien we een relatief donker en zwart decor in een kring van schermen uit de ‘chandelier’. Er zijn ook witte vormen die verschijnen die licht geven. Ze werken ook met wolkjes en dergelijke die grafisch op het scherm worden weergeven (een beetje zoals Italiรซ vorig jaar) terwijl hij flink met zijn armen zwaait. Zelf staat hij op een grote zwarte parel. We hadden er wel wat meer van verwacht bij de Bulgaren dit jaar.

Als outfit draagt Kristian een zwart vest met een lange witte shirt eronder. Hij heeft ook een zwarte broek aan. Het is okรฉ, maar ook niet spectaculair. Het was allemaal wel bij het nummer.

Voor zijn zeventien jaar is de zang van Kristian behoorlijk goed. Hij krijgt assistentie van een achtergrondkoor, maar je ziet ze niet staan.

Bulgarije zal de finale halen van het Eurovisie Songfestival 2017. Het zit kwalitatief allemaal wel in orde en ze zitten goed in de show. Alleen hadden we van een topfavoriet iets meer verwacht. Een top 10 lijkt ook zeker en eventueel een vergelijkbaar resultaat als vorig jaar, maar winst zal toch eerder naar een Italiaanse aap gaan dan naar hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.