Kiev Live: Achtergrond Cyprus doet aan Loïc Nottet denken.

De eerste artiest die bekend werd gemaakt voor het Eurovisie Songfestival 2017 was de kandidaat van Cyprus. Bijna zeven maanden na de bekendmaking staat Hovig nu voor de eerste keer op het podium. Net zoals vorig jaar mocht de Zweedse componist Thomas G:Son het Cypriotische liedje pennen. Uit zijn pen kwam “Gravity”, een nummer dat soms wel doet denken aan een lied dat het enkele maanden geleden heel goed deed in de charts. Kan Hovig dat doen vergeten? Voor de achtergrond keek de delegatie alvast goed naar een setting die we al eens eerder zaten op het festival.

De act doet toch wat terugdenken aan Loïc Nottet. Dan hebben we het vooral over de achtergrond op de grote LED-muur. Er verschijnen witte blokken die mee bewegen op het ritme en waar je ook de zwarte voegen in ziet. Op een gegeven moment gaat hij ook op de grond liggen. Je ziet dan een blauwe draaikolk op de vloer. De twee dansers worden intensief betrokken in het geheel en ze hebben het goed begrepen wat je moet doen om goed over te komen. Ook het silhouet van Hovig zal af en toe verschijnen op de schermen.

Hovig heeft als outfit voor zwart gekozen: een zwarte jas en broek met af en toe een wit accent. Ook de dansers zijn in het zwart gekleed. Het steekt goed af bij de witte muren. Misschien gaat Hovig nog voor iets anders, maar dit is alvast niet verkeerd.

Ook de zang zit oké. Ondanks de intensieve choreografie slaagt hij erin om zijn stem in orde te houden. Hij krijgt hulp van backing vocals, maar die zie je niet op het scherm.

Cyprus zet een sterk optreden neer. Hij brengt een show die eigentijds is en het is misschien zwak dat we de vergelijking maken met Loïc Nottet, want die blokken zullen zeker daarvoor ook al eens gebruikt zijn. Als dit stand kan houden, lift dit het nummer naar een hogere waarde en zou het wel eens vlot de finale kunnen halen.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.